Begäran om tillsyn enligt covid-19 lagen

JavaScript är inte aktiverat i din webbläsare!
För att e-tjänsten ska fungera korrekt behöver du aktivera JavaScript.

Information om hur du aktiverar JavaScript kan du få genom att söka i hjälpfunktionen i din webbläsare eller söka på webben.

I den här e-tjänsten kan du som privatperson skicka in observationer och information om upplevda brister hos verksamheter i efterlevnaden av covid-19-lagen.

Observera att det inte är säkert att länsstyrelsen kommer genomföra en tillsyn utifrån ditt förslag. Dina observationer, tillsammans med andras observationer och annat underlag, kan ligga till grund för planering av tillsyn.

Du har möjlighet att lämna ditt förslag anonymt.

Observera att du inte kan lämna förslag på tillsyn av serveringsställen som restauranger, barer och kaféer. Kommunerna har tillsynsansvar för serveringsställen och det är dit du vänder dig gällande serveringsställen.

Har du frågor kan du kontakta din länsstyrelse direkt genom telefon eller e-post.

Spara ditt formulär på Mina sidor
Om du vill ha möjlighet att spara ditt formulär under tiden du arbetar med det ska du logga in med din e-legitimation innan du går till formuläret. Därefter kan du när du vill spara formuläret via menyn längst upp till höger. Du når därefter formuläret på Mina sidor (öppnas i ny flik) hos länsstyrelserna där formuläret sparas i 14 dagar efter att du senaste arbetade med det.